Lanceren is een feestje! Daarom geven we nóg een boek weg. Voor mensen die zich meer willen verdiepen in het consuminderen van dieren is het boek Ooit aten we dieren van Rosanne van Voorst een aanrader. En jij kan hem winnen!

Op de achterflap:

Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Net zoals ooit heksenverbranding, slavernij en homodiscriminatie ineens niet meer konden. Over een aantal decennia zal veganistisch de norm zijn, en vragen onze kleinkinderen ons hoe we ooit dieren hebben kunnen eten.

Met een optimistische blik laat Roanne van Voorst zien hoe we ons op deze toekomst kunnen voorbereiden. Ze gaat in gesprek met boeren, blikt terug op de tijd dat er giraffen werden gegeten en doet uit de doeken waar zelf tegenaan loopt als beginnend veganist.

Dit maakt Ooit aten we dieren tot een onmisbaar boek voor vegetariërs, flexitariërs én overtuigde vleeseters.

En jij kan hem winnen!

Wat moet je doen om te winnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat een reactie achter in de comments met wat welke kleine stap jij kunt zetten om te verduurzamen.

Je kan meedoen tot en met 16 februari!

3 Comments

  1. Y on 6th February 2020 at 11:48 am

    Dat lijkt me een mooi boek! Ben al heel lang vegetarisch, maar ben nu ook steeds meer plantaardig aan het eten. De havermelk heb ik al gevonden en sinds kort laat ik eieren ook volledig links liggen. Alleen kaas vind ik een lastige om te vervangen, dus dat zou nog een goede stap zijn.

  2. Wendy on 6th February 2020 at 3:52 pm

    Meer bij lokale boeren spullen kopen om zo de lokale (kleine?) ondernemer te stimuleren, verse producten te kopen en minder CO2 uitstoot te hebben vanwege korter transport (of op de fiets ophalen)

  3. Julia on 15th February 2020 at 7:28 pm

    Ik probeer mijn plastic afval te verminderen. Ik koop dus zo veel mogelijk losse groenten en fruit in de gewone supermarkt, maar als ik dan een keer bijv. biologische winterpeen koop ik een zak (omdat het niet anders verkrijgbaar is), bewaar ik de plastic zak om die later te gebruiken als vuilniszak of hondenpoepzakje bijvoorbeeld! Lekker recyclen dus! 🙂

Leave a Comment