Kinderen zijn de toekomst en als we de klimaatcrisis een positieve draai willen geven, dan zijn de kinderen degene die het straks gaan doen. Er zijn talloze initiatieven ontstaan om kinderen bij het klimaat te betrekken. De nieuwste is de Kinderklimaatboekprijs uitgereikt door Grootouders voor het Klimaat. De eerste editie is op vrijdag 31 januari uitgereikt aan Mathilda Masters voor haar boek: 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat.

Op Grootouders voor het Klimaat zegt ze: “Wat een heerlijk nieuws! We hebben het klimaatboek geschreven vanuit een persoonlijk engagement en het doet deugd dat het nu de prijs heeft gewonnen. Een mooi gegeven vind ik ook dat twee kinderen deel uitmaken van de jury, te weten Lian Kandelaar, auteur van Missie Red de Dieren en blogger. En Lilly Platt, klimaatstaker en initiatiefnemer van Lilly’s Plastic Pickup.”

Het boek werd door de jury zowel informatief als inspirerend gevonden. Naar hun zeggen verdienen kinderen het om goed geïnformeerd te worden. En dat zit in dit boek wel goed.

De andere genomineerde boeken waren:

Leave a Comment